روش های مختلفی برای تأثیرگذاری بر ساخت یک ساختمان مسکونی وجود دارد. قبل از هر چیز باید به زندگی در آن توجه کرد و خانه ساخته شده باید پاسخگوی نیازهای اولیه ساکنان آن باشد.
از طرفی باید با محیطی که در آن قرار می گیرد تطبیق داده شود. در طراحی پلان اولیه ساختمان باید تمامی این عوامل خارجی و داخلی در نظر گرفته شود. به همین دلیل لازم است قبل از شروع ساخت، اصول طراحی پلان ساختمان مسکونی را بدانید.
1- تعداد اتاق ها را مشخص کنید:
قبل از طراحی پلان برای یک ساختمان مسکونی باید تعداد اتاق هایی که می توان در آن منطقه بر اساس ابعاد قطعه ایجاد کرد در نظر گرفت. هر مکانی استاندارد خاصی دارد و کمتر از آن کارایی چندانی نخواهد داشت.
بنابراین تعداد اتاق خواب، آشپزخانه، پذیرایی، نشیمن، سرویس بهداشتی و حمام با توجه به این استانداردها و ابعاد ساختمان تعیین می شود. اما چیدمان ساختمان مسکونی به سلیقه معمار و البته نیاز صاحب خانه بستگی دارد.
برخی ممکن است دو اتاق استاندارد را در یک فضای کوچک در نظر بگیرند، در حالی که برخی دیگر ممکن است داشتن یک اتاق خواب بزرگ در این فضا را مناسب بدانند. اگر صاحب زمین هستید، باید ایده های خود را برای طرح اولیه ساختمان با معمار خود در میان بگذارید.
2- باید با توجه به موقعیت اتاق ها طراحی شود:
جهت گیری اتاق ها یکی از اصول اساسی طراحی پلان ساختمان های مسکونی است. حتی می توان آن را مهمترین نکته در طراحی پلان ساختمان مسکونی دانست. اگر این نکته نادیده گرفته شود و اتاق ها در جهت اشتباه قرار گیرند، نتیجه خانه ای با تابستان های بسیار گرم و زمستان های بسیار سرد خواهد بود.
اگر می خواهید هر دو دما متعادل باشند، بهتر است اتاق خواب و اتاق نشیمن رو به شمال باشد. با این کار نور خورشید تا حد امکان به اتاق ها نفوذ می کند.
اما باید به محل ساخت شهر و خانه نیز توجه شود. در نظر گرفتن شرایط معمول آب و هوایی یک منطقه می تواند این جنبه ها را تا حدودی تغییر دهد.
به عنوان مثال، در مناطق گرمسیری، نور خورشید در اتاق خواب می تواند اتاق را بیش از حد گرم کند. بنابراین خانه ها در جهت شمال شرقی ساخته شده اند. یک معمار خوب و آگاه این جنبه ها را به خوبی می شناسد و می داند چگونه در طراحی نقشه ساختمان مسکونی شرایط آب و هوایی را در نظر بگیرد.
بیشتر بخوانید : طراحی پلان معماری چیست؟
3-برای فضای خانه باید نور کافی در نظر گرفته شود:
یکی از اصولی که برخی افراد در طراحی پلان ساختمان مسکونی به آن توجه نمی کنند، نور خانه است. اغلب اوقات می توان بخش هایی از خانه را به راحتی با نور طبیعی روشن کرد.
در چنین مواقعی انتخاب پنجره های بزرگ یا از کف تا سقف بسیار موثر خواهد بود. نکته قابل توجه در مورد نور طبیعی این است که نور طبیعی برای روحیه افراد داخل خانه بسیار مهم است.
در مناطقی از خانه که نور طبیعی کمتری وجود دارد، افراد با افسردگی، اضافه وزن و بی خوابی مواجه می شوند. بنابراین، اگر چنین امکانی وجود دارد، چرا از آن استفاده نکنید؟
محل قرارگیری پنجره ها در خانه و میزان فضایی که باید برای خود اختصاص دهند از جمله مواردی است که در طراحی پلان ساختمان مسکونی باید در نظر گرفته شود.
استفاده از نور طبیعی خورشید برای نورپردازی فضای داخلی خانه نیز در مصرف انرژی بسیار موثر خواهد بود.با این حال، به دلیل محدودیت های آپارتمان های شهری، گاهی اوقات رفع این نیاز به صورت 100 درصد در یک آپارتمان ممکن است دشوار باشد.
اما در طراحی پلان های ویلا با توجه به اینکه محوطه اطراف نیز به ویلا تقسیم شده است، به راحتی می توان حتی قسمتی از دیوان را تمام شیشه ای در نظر گرفت و یا برای اتاق ها پنجره های بزرگ را انتخاب کرد.
همه این موارد باید در پلان ساختمان مشخص شود. از محل قرارگیری پنجره ها گرفته تا اندازه و ارتفاع آنها. وضوح این عناصر در چیدمان ساختمان مسکونی می تواند برای ساخت و ساز بهتر و برآورد هزینه بسیار موثر باشد.
4- نقشه ساختمان مسکونی باید به صورت عملی و منطقی طراحی شود:
اگرچه امروزه طراحی های خلاقانه و مدرن مورد توجه قرار می گیرد، اما مهم ترین موضوع در طراحی نقشه ساختمان مسکونی، طراحی کاربردی و منطقی پلان ساختمان است. این بدان معناست که همه چیز باید در جای درست باشد.
محل قرارگیری کمد، سیم کشی آن، راهروها بین اتاق خواب و سایر قسمت های خانه همه باید بر اساس یک اصول و منطق باشد تا افراد ساکن در خانه آسایش کامل داشته باشند. حتی فکر کردن به مکانی برای قرار دادن جاکفشی نزدیک در می تواند یکی از اصولی باشد که در طراحی پلان ساختمان مسکونی در نظر گرفته شده است.
بیشتر بخوانید : طراحی پلان معماری ساختمان
5- امنیت ساختمان را فراموش نکنید
در حالی که برخی افراد تصور می کنند که طرح پهنه بندی تنها یک نقشه اولیه از فضای داخلی ساختمان است، اما در این مرحله باید به ایمنی ساکنان داخل خانه نیز توجه شود.
به عنوان مثال، در نظر گرفتن خروجی اضطراری هنگام طراحی پلان آپارتمان بسیار مهم است. به خصوص آپارتمان های چند طبقه. این خروجی اضطراری تنها یکی از موارد ایمنی است که در طراحی نقشه ساختمان مسکونی در نظر گرفته می شود. در این مرحله کمک گرفتن از تکنسین های حرفه ای می تواند کاملا موثر باشد.
6- به بودجه توجه کنید:
پلان اولیه یک ساختمان تا حد زیادی می تواند بودجه ای که قصد ساخت آن را دارید تعیین کند. با توجه به این بودجه طراحی پهنه بندی آغاز شد و اولویت با شرایط مختلف ساخت و ساز بود.
7- نمایش چیدمان وسایل خانه:
به ندرت پیش می آید که پلان ساختمانی بیشتر از یک سری مستطیل، خطوط و ابعاد آنها باشد. با این حال، اخیراً حفظ نظم اولیه در این ناحیه پرتنش ممکن است ایده بهتری برای شروع باشد.
گاهی اوقات این چیدمان فرضی می تواند تا حدودی نقشه اصلی ساختمان را تغییر دهد. طراحان اغلب در طراحی پلان های ساختمان های مسکونی از طرح های استاندارد مبلمان کمک می گیرند تا ابعاد یک فضا را بهتر تعیین کنند. عدم توجه به این نکته گاهی باعث می شود که محوطه طراحی شده برای قرار دادن مبلمان یا تخت خواب نامناسب شود.
گروه مجرب و حرفه ای معماری دکوراسیون داخلی محمد آتشی با بهره گیری از جدید ترین متد های دکوراسیون داخلی روز دنیا در حوزه دکوراسیون داخلی مسکونی، ویلایی، تجاری و …. و همچنین محوطه سازی فضای سبز و روف گاردن با 17 سال سابقه بسیار درخشان مجموعه ای کامل از خدمات معماری داخلی را رقم زده است.
گروه معماری محمد آتشی از تخصص و تجربه متخصصان برجسته معماری به منظور مشاوره و اجرای قعالیت هایی نظیر طراحی پلان، طراحی نما، آپارتمان و ویلا در چهار گرایش فاز 2 معماری با تاییدیه نظام مهندسی معماری بهترین خدمات را با مرغوب ترین متریال به مشتریان خود ارائه می دهد.
این شرکت در طول سالیان تجربه موفق توانسته خواسته ها و نیاز های مشتریان را با دانش و تجربه کادر مجرب خود عملی نماید و منجر به اعتماد و رضایت آنها شود.
مهم ترین هدف گروه معماری محمد آتشی رضایت مشتریان است که برای رسیدن به این هدف از هیچ تلاشی فروگذاری نمی کند، جهت همکاری و مشاوره می توانید با شماره تماس 09122545853 ارتباط برقرار نمایید.